Uddrag fra bogen

 

 

Spis dig slank – min læges effektive slankekur

 

"Uanset hvad alverdens rygestopprædikanter siger, så er det en kendsgerning, at man tager på i vægt, hvis man har været ryger i længere tid og så pludselig holder op. Det er ikke til at sige, om rygetrangen bliver forvist til fordel for slik, kager og chokolade, som vi jo ved sætter sig tungt på sidebenene, eller om nikotin er en effektiv vægtregulator. Noget kan tyde på, at nikotin i hvert fald ikke er fedende, for de, der som jeg har spist nikotintyggegummi, har nok haft en vægtforøgelse, men min blev mindre, end første gang jeg holdt op med at ryge.
Årsagerne til vægtforøgelse kan altså være få eller mange, og de eneste våben, vi kan sætte ind med, er motion og slankekur – altså en kostændring. Det er hårdt, for ikke alene siger man farvel til rygehyggen, men også til alle forsøgene på at erstatte den. Men især for ældre kan en vægtforøgelse være fatal. Har en ældre ikke-ryger slidgigt i knæene, er det ikke smart at lægge sig ud. Det giver rigtig mange overbelastninger af knæene og voldsomme smerter. Samtidig kan en slidgigtpatient ikke dyrke den hårde motion, der skal til for at tabe sig efter rygestop. For gigtpatienter er rygestoppet virkelig en sur oplevelse den første tid.
Hvis man ikke har viljen til både at lægge cigaretterne og gå på en uges faste, hvilket er den mest effektive slankekur med en gevinst på 5-10 kilos vægttab - og heller ikke har lyst til Detox, der også kræver vilje - så gav min søde læge mig denne slankekur, som hun har tilladt, at jeg offentliggør.
- Jeg er blevet overvægtig, jamrede jeg og håbede på pilleløsningen. Men nej, hun gjorde sig hårdere end flint og dukkede ned i sit arkivskab, fiskede et ark papir frem og rakte mig det med et triumferende smil. Jeg modtog arket mindre entusiastisk. Jeg var dengang et halvt år henne i mit rygestop og bulnede ud, fordi mad nu var en af mine største glæder. Skulle hun nu også bestemme, hvad jeg måtte spise?
Men som sagt, min læge er sød og dygtig, og jeg har respekt for hende, så jeg bar arket hjem mellem to fingre.
Nu, et halvt år efter, kan jeg sige, at det er en effektiv slankekur, der ikke alene kan benyttes af nye ikke-rygere, men af alle, der har taget på - og med en særlig hilsen til de mange, der har slidgigt i knæene.”

 

 

 

 

 

 

 

Klik og køb bogen!

Klik for køb af bogen

2008, Bogans Forlag, 152 s. kr. 129,-

 

 

 

 

 

 

  Uddrag fra bogen: