TABITA WULFF

 

 

 

Om mig selv

 

Jeg elsker hunde, friluftsliv, rejser og god mad. Jeg er provokatør, for provokationen er den eneste vej til viden og forståelse mellem mennesker, er man altid enig med de toneangivende strømninger i samfundet, rokker livet sig ikke ud af stedet. Derfor var jeg den første journalist, der gjorde helse og alternativ behandling til et fagområde først i ugeblade i 1970’erne, senere i dagblade. Jeg hev de den gang store naturlæger og deres metoder frem i lyset, fokuserede stærkt på dem og fandt til min forbløffelse ud af, at de havde fanget noget rigtigt, nogle af dem kunne både lindre og helbrede lidelser, som lægerne havde opgivet, og den afsløring fik lægerne og især venstreradikale embeds-mænd i Sundhedsstyrelsen og Levnedsmiddelstyrelsen op af stolene. Urtemedicin blev folkets medicin, mens modstanden mod syges frie valg bredte sig hos de etablerede.
Jo mere interessen for urtemedicin voksede, desto større blev modstanden fra de offentlige institutioner med Sundhedsstyrelsen i spidsen. Lovgivningen blev strammet, tanken var, at forbød man behand-lerne og helseindustrien at offentliggøre virkningen, fx at baldrian var søvnfremkaldende, så døde interessen i den dumme befolkning nok. Men nej, milliarder af skattekroner er brugt til lovgivning og kontrol, men folk køber stadig naturmedicin, der da også i årene fra 1970’erne til i dag for en stor dels vedkommende er produktudviklet og dokumenteret, men det kostede blod, sved og tårer og kæmpebøder til de formastelige i helsebranchen, der tillod sig at kritisere det etablerede danske sund-hedsvæsen.
Jeg var den første, der skrev en debatbog om lesbisk kærlighed i 1973, den fik de politiske feminister på den yderste venstrefløj til at iværksatte en hetzkampagne og forbyde bogen i deres bibliotek i kvindehuset i Gothersgade. For tænk, mænd figurerede i bogen!
Til gengæld kunne segmentet lide den: de stille piger, forældre til lesbiske børn og de kvinder, der ikke havde fået smækket skabsdøren op. Og den var netop skrevet til dem, selv om den var politisk ukorrekt på det tidspunkt. Tja, jeg har i en stor del af mit liv opholdt mig på øretæver-nes holdeplads, og det har været berigende.
Mange af mine bøger er udsolgt fra forlagene, men de kan stadig læses på bibliotekerne.

 

 

 

 

Tabita Wulff